mar 05

Anke TR 180

Anke

Vi viser til tidligere korrespodanse lagt ut på grendelagets nettside www.skjetnangrendelag.com

Skjetnan grendelag anker Trondheim kommunes vedtak om å sette opp hus for rusmisbrukere i Tillerringen 180.

Styret i Skjetnan grendelag er blitt gjort kjent med at det er fattet vedtak om å sette opp ti kommunale boenheter/småhusprosjektet for personer med rusproblem/nedsatt funksjonsevne.

Trondheim kommune sier selv om prosjektet:

«Tiltaket (småhusprosjektet) er etablert med bakgrunn i behovet for spesielt tilrettelagt tilbud for personer som har problemer med å innordne seg de ordinære tilbudene på grunn av sitt rusproblem, adferd og kriminalitet. Mange av disse har problemer med å bo tett innpå andre mennesker. Å bo i fellesskap stiller krav om å innordne seg visse regler. Ikke alle greier dette, og de kommer derfor lett i konflikt»

Småhusprosjektet er tenkt plassert som nærmeste nabo til Skjetnan grendelag, all adkomst til Tillerbyens infrastruktur vil gå gjennom vårt og tilstøtende borettslag. Vi har som alle grendelag masse barn og ungdom boende her, og vi er ikke interessert i å ha denne type brukergruppe som nærmeste nabo.

I løpet av 2009/2010 vil Trondheim kommune iverksette bygging av Moltmyra barnehage, og en kunstgressbane i umiddelbar nærhet til de planlagte husene. En etablering av et småhusprosjekt med tilhørende gangvei gjennom disse områdene er lite gjennomtenkt etter grendelagets mening.Trondheim kommune har pr.dags dato en bruker med rus og adferdsproblem plassert i Tillerringen 180, og vi har hatt flere urovekkende og skremmende opplevelser langs denne gangveien i sommer, – vi ønsker ikke å risikere at våre barn, ungdom og voksne skal bli ytterligere utsatt for denne type utagerende oppførsel.
Trondheim kommune har i denne saken heller ikke fulgt sin lovpålagte informasjonsplikt jfr. kommunens egen informasjonsstrategi.

Vi vil presisere at vi selvsagt ikke er imot tiltak for rusmisbrukere, men plasseringen av dette prosjektet står i sterk kontrast til Trondheim kommunes uttalelser om dette konkrete prosjektet.

Skjetnan grendelag vil ved et eventuelt vedtak om etablering av disse husene, velge å bruke innbyggerinitiativet, og legger ved ca. 500 underskrifter fra beboere i nærmiljøet.

For Skjetnan grendelag

Hilde Bjørkmo

Leder

Skriv et svar