apr 22

Oppklaringsmøte, kontrakt/faktura 12.01.2010

Oppklaringsmøte med Multiconsult ang uenighet om kontrakt/tilleggsfakturaer 12. januar 2010

Sted:

Moltmyra 177

Tilstede:

Hilde Bjørkmo

Lennart Solligard

Frank Hofstad

Geir Morten Leraand

Kristin Tollan

Helge Tiller, Multiconsult

Totalprisen har nå kommet opp i kr 2.095.875,-

Pris på kontrakten var kr 1.651.825,-

Anbudet tok utgangspunkt i 2900 m2. Dette inkluderte iflg Helge Tiller 3 m bredde på alle veier unntatt v P-hus sør. Ved P-hus nord var det kun noe asfaltering ved nedre porter.

Ved kontraktsinngåelse var arealet øket til 4190 m2. Da var også veiene rundt lekeplassene, området ovenfor P-hus sør, alt rundt P-hus nord samt snuplass nederst i feltet inkludert.

Til slutt har totalarealet blitt målt til 4900 m2. (Skanska har kontrollmålt og kommet frem til 4940 m2). Dette inkluderer også selve lekeplassene, økning fra 3 til 4,5 m bredde på den ene veien, arbeid ifbm varmekabler ved garasjeportene og asfaltering ved trafo på P-hus.

Det er uenighet mellom styret og Multiconsult om veibredden. Multiconsult mener kontrakten er klar på at det skal være 3 m bredde over hele veinettet. I kontrakten står det 3 m bredde med en grusarm på 25 cm. Styret har tolket dette til at det skal være 25 cm grusarm inn mot eiendommene overalt, uavhengig av veibredde, og at veibredden derfor måtte tilpasses. Dette fordi det ikke har vært på tale å endre eksisterende veibredder. Det var tidligere asfaltert på hele bredden av den veibiten som uenigheten dreier seg om.

Kontrakten er mengderegulert.

Dette kommer ikke helt klart frem i kontrakten, det henvises til NS …. Styret mener vi ikke hadde forutsetning for å skjønne betydningen av dette, og mener informasjon om dette skulle vært gitt ved kontraktsinngåelse.

Iflg H. Tiller er mengderegulerte kontrakter veldig vanlig. Alternativet hadde vært fastpriskontrakt, noe som mest sannsynlig hadde blitt enda dyrere pga tilleggsarbeidene som ble gjort. Det benyttes visstnok høyere satser på tilleggsarbeid enn arbeidet som i utgangspunktet står i en slik kontrakt (fastpriskontrakt).

Økning av pris i forhold til kontrakten skyldes økt veibredde, lekeplassene samt områdene rundt p-husene. Dette ble bestilt av oss i ettertid. Økt veibredde mener imidlertid vi ikke skal komme i tillegg pga uenighet om tolkning av kontrakten.

Hvorfor ble det ikke tatt høyde for bredere vei i nord ved befaring på forhånd?

Det er forholdsvis lite kjøring på denne veien, og det skulle ikke tilrettelegges for mer trafikk. Dette var forklaringen fra H. Tiller. Befaringen ble gjort sammen Ole Petter Vinjevoll, daværende styreleder.

Asfalttykkelse 6 cm.

Dette gjelder tykkelsen på gammel asfalt som ble fjernet. Dette ble dyrere fordi asfalten var tykkere enn antatt. Det var tatt utgangspunkt i et standardmål på opptil 5 cm i kontrakten. Ved boring i forkant av arbeidene ble det målt 6 cm asfalt, noen steder opptil 10 cm.

Vi undrer oss derfor over hvorfor det ble lagt til grunn kun 5 cm tykkelse, når de visste det var mer. Vi blir nå fakturert ekstra for dette.

Fartshumper.

Kontraktsummen inkluderer 4 puter. Disse skulle erstatte de som ble fjernet. Da fartshumpene enda ikke er lagt, har vi heller ikke blitt fakturert for disse enda. Det vil si at totalprisen vil bli enda høyere.

Faktura for prosjektering.

Siste faktura fra Multiconsult på ca kr 19.000,- gjelder 19 timer prosjektering. Vi ønsker en nærmere spesifikasjon på hva disse 19 timene er brukt til. H. Tiller sier vi skal få dette.

Vi reagerer også på at vi ikke har fått nok informasjon samt referat fra de ukentlige arbeidsmøtene som skulle være mellom Augdal og Multiconsult.

Konklusjonen fra møtet må være at den økte prisen skyldes økte mengder, og tilleggsarbeider som var bestilt av oss. Det er fremdeles tvist om veibredden på deler av veien.

Multiconsult tar litt selvkritikk når det gjelder manglende informasjon til oss, ellers ingenting.

Styret samles til et nytt møte neste uke. Vil da ha med en jurist (med kontraktsrett som et av sine felt) som skal se over kontrakten vs fakturaene.

Skriv et svar