aug 26

Diverse info!!

Kjære grendelagsmedlemmer.

Vel overstått sommer. Jeg har behov for å formidle en del informasjon og vi vil som styre være mer aktive på dette området fremover. Vi vil også invitere til et medlemsmøte i september for å sikre informasjon og dialog med dere.

Økonomi. Dere har fått regnskap for første halvår for 2011. Økonomi er det som har vårt hovedfokus i styret. Det ekstraordinære årsmøtet 15. juni vedtok en økning på 1000,- kroner ekstra i grendelagsavgiften for 3. og 4. kvartal 2011 og for 1. kvartal 2012. Hva grendelagsavgiften deretter skal og bør ligge på er en sak som skal taes på det ordinære årsmøtet. Vi ser at medlemsmøtet i september blir viktig for å diskutere hva grendelaget skal gjøre. Alle forslag utover ordinær drift skal behandles åpent, forberedes av styret og legges frem for vedtak på årsmøtet.

Asfaltsaken er dessverre enda ikke løst. Styret gav Ottar Augdal AS et tilbud på 250.000,- før rettsmeglingsmøtet 28. juni. Augdal avviste tilbudet ved å si at de maksimalt kunne strekke seg til 475.000. De trakk seg fra rettsmegling. De ønsker å kjøre dette for retten. Styret vil komme med et nytt tilbud til Ottar Augdal AS før hovedforhandlinger. I en rettssak kan vi idømmes hele beløpet på 502.000,- i tillegg til motparten advokatutgifter og våre egne advokatutgifter. Vi ønsker derfor å unngå rettssak om vi kan det. Når det gjelder Multiconsult som var vår konsulent, så har vi inngått et forlik på 30.000,-. Det har ikke vært noe mulighet til å holde Multiconsult rettslig ansvarlig for de feil og mangler som er gjort. Saken mot Multiconsult var berammet 16. august og vi ønsket å får den saken ute av verden før meglingen.

Fiberoptisk nett. Dette har vært holdt igjen av oss så langt på bakgrunn av asfaltsaken. Loqal ønsker å bygge ut nettet i september og oktober. Se vedlagte kart. Loqal har tilbudt seg å holde et informasjonsmøte med alle som ønsker det. Styret har sagt at vi ønsker et slikt møte, men har så langt ikke fått noen dato. Vi vil sende det så fort vi har det. Styret vil følge opp Loqal i forhold til graving og gjenoppretting slik at det går ordentlig for seg.

Kunstgressbanen. Styret har levert en klage på utformingen og vært i møte med Kommunaldirektør Morten Wolden om kompensasjon. Vi skal i møte med Wolden i september. Vi ønsker primært at vår andel faller bort/ blir redusert.

Postkassestativ. Beboere i 227- 277 har fått beskjed om å sette postkassene i postkassestativ. Beboerne organiserer og finansierer dette selv. Styret mener at post er en privat sak og dessuten er vi veldig tilbakeholdne med investeringer i den fasen vi er inne i nå.

Avfallssugsentral. Her kom det en god del protester og innsigelser på møte i mai. Planene er nå revidert. Legger ved link til saken http://www.trondheim.kommune.no/arealplaner/offentlig Om dere har innspill, så ber vi om å få dette før 1. september som er høringsfristen.

Rottefeller. På bakgrunn av at det ble rapportert om rotter i en husrekke, ble det på det ekstraordinære årsmøtet vedtatt å sette ut rottefangere ved endene på hver rekke. Status så langt er 1 (En) mus.

Husdyr: Vi har en del husdyr i tunet. En glede for mange, for andre en kilde til irritasjon med bla. katter som kommer inn i husene. I tillegg har vi fått beskjed om sorte poser som kastes i andres søppelbøtter eller på eiendom og fellesområdet. Vi er et grendelag med selveiere og vi har ikke strenge vedtekter dette området. Men vi ønsker at dette luftes på medlemsmøtet. Det er både i de som har husdyr og de som ikke har husdyr sin interesse at det ikke blir ufred og dårlig naboskap.

Med vennlig hilsen

Trygve J. Steiro

Leder, Skjetnan Grendelag

Mob. 92 40 05 46

Skriv et svar